2x inšpektor Láska: Hon na medvídka. Past na krásného tigra - Lahoda, Zdeněk: 1920-1987 (Máj, 1984)
Hlavní postava dvou Lahodových příběhů - Hon na medvídka a Past na krásného tygra - vrchní inspektor pražské kriminální policie a šéf oddělení pro vyšetřování vražd Jiří Láska, patří k těm kriminalistům z dob první republiky, kteří jsou na slovo vzatí odborníci, nekompromisní zastáci práva a spravedlnosti, ale také moudří znalci života a lidí. Jádro prvního příběhu tvoří násilná smrt zbohatlíka Moráka, majitele bankovního domu a vydřidušského lichváře. V druhém příběhu pátrá inspektor Láska po vrahovi mladého, ženami obdivovaného továrníka Hromady, předního člena golfového klubu, který byl zastřelen přímo na hřišti.