2x inšpektor Láska: Hon na medvídka. Past na krásného tigra - Lahoda, Zdeněk: 1920-1987; Tománek, Jan; Ziegler, Zdeněk: 1932-; Kašparová, Alena (Naše vojsko Praha, 1984)
Hlavní postava dvou Lahodových příběhů - Hon na medvídka a Past na krásného tygra - vrchní inspektor pražské kriminální policie a šéf oddělení pro vyšetřování vražd Jiří Láska, patří k těm kriminalistům z dob první republiky, kteří jsou na slovo vzatí odborníci, nekompromisní zastáci práva a spravedlnosti, ale také moudří znalci života a lidí. Jádro prvního příběhu tvoří násilná smrt zbohatlíka Moráka, majitele bankovního domu a vydřidušského lichváře. V druhém příběhu pátrá inspektor Láska po vrahovi mladého, ženami obdivovaného továrníka Hromady, předního člena golfového klubu, který byl zastřelen přímo na hřišti.
Doslov: O autorovi.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; kriminálne romány; inspektor Láska; próza; česká literatúra - texty; Lahoda, Zdeněk (bol český spisovateľ detektívných románov, prekladateľ z nemčiny a angličtiny. * 05.11.1920 v Ústí nad Labem, Česko - 17.12.1987 v Prahe, Česko); Ziegler, Zdeněk (český grafický dizajnér, typograf, rektor Vysokej školy. Venuje sa aj známkovej tvorbe. * 27.10.1932 Praha, Česko -)