Žeriavkove dobrodružstvá : (Vsevolod Nestajko Pryhody žuravlyka) - Nestajko, Vsevolod: 1930- (Otvor sa, rozprávka, 1984)
Obsahuje tri rozprávkové kapitoly o Žeriavkových dobrodružstvách, o dobrodružstvách ježka Pichliačika a jeho verného spolužiaka zajka Uška a rozprávky o Vtákovi-veseliakovi, bratoch čarodejníkoch, Veselice Prekrásnej a jej sestrách.