Žeriavkove dobrodružstvá (Vsevolod Nestajko Pryhody žuravlyka) - Nestajko, Vsevolod: 1930-; Andričík, Juraj: 1937-; Hausová, Anna: 1956-; Dolčinková, Nikolina (Košice Východoslovenské vydavateľstvo, 1984)
Obsahuje tri rozprávkové kapitoly o Žeriavkových dobrodružstvách, o dobrodružstvách ježka Pichliačika a jeho verného spolužiaka zajka Uška a rozprávky o Vtákovi-veseliakovi, bratoch čarodejníkoch, Veselice Prekrásnej a jej sestrách.
Keywords: rozprávky autorské; rozprávky o zvieratách; rozprávky ukrajinské; próza; ukrajinská literatúra - texty; pre čitateľov od 8 rokov; Andričík, Juraj (slovenský pedagóg, básnik, prekladateľ a rozhlasový redaktor. * 28.04.1937 Bežovce, Slovensko -); ježko Pichliačik; zajko Uško; Hausová, Anna (slovenská akademická maliarka, Venuje sa voľnej tvorbe, predovšetkým kresbe, maľbe, textilu a grafike. * 24.10.1956 v Prešove, Slovensko -)