Rozprávky o pramatke kengure a iných zvieratkách - Kipling, Rudyard Joseph: 1865-1936 (Klub mladých čitateľov, 1987)
Je to rozprávka o pramatke kengure. Kedysi dávno nebola kengura taká, ako ju dnes poznáme, ale celkom iný tvor so štyrmi nohami. Bola sivá a huňatá a strašne pyšná. Tancovala si po nízkych pahorkoch strednej Austrálie...