Rozprávky o pramatke kengure a iných zvieratkách - Kipling, Rudyard Joseph: 1865-1936; Príbusová, Margita: 1919-1997; Cpin, Štefan: 1919-1971 (Bratislava Mladé letá, 1987)
Je to rozprávka o pramatke kengure. Kedysi dávno nebola kengura taká, ako ju dnes poznáme, ale celkom iný tvor so štyrmi nohami. Bola sivá a huňatá a strašne pyšná. Tancovala si po nízkych pahorkoch strednej Austrálie...
Vysvetlivky. Pre čitateľov od 6-9 rokov.
Keywords: Kipling, Rudyard Joseph (bol britský spisovateľ, novinár a básnik, prvý britský nositeľ Nobelovej ceny za literatúru (1907). * 30.12.1865 Bombaj, India - 18.01.1936 Londýn, Anglicko); Príbusová, Margita (bola slovenská autorka a prekladateľka. * 1919 Slovensko - 1997 Bratislava, Slovensko); Cpin, Peter (slovenský výtvarník, grafik, ilustrátor. Nar. 08.11.1947 Bratislava, Slovensko -); rozprávky autorské; rozprávky o zvieratách; kengury; rozprávky austrálske; próza; anglická literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov; Austrália; Austrália