Zimná knižka pre Lucinku : (Zimní knížka pro Lucinku) - Lukešová, Milena: 1922-2008 (Otvor sa, rozprávka, 1986)
Publikácia formou krátkych textov a realistických obrázkov rozpráva o zimných radovánkach malej Lucinky a kocúra Dominika u dedka a babky na dedine.