Ferdík a Bertík (Pro žerebjonka Mišu i myšonka Těrentija) - Pogodin, Radij Petrovič: 1925-1993; Nováková, Anna; Smetana, Zdeněk: 1925-2016; Turek, Petr: 1963- (Praha Lidové nakladatelství, 1983)
Neobyčejné příběhy Novgorodského koníka Ferdíka a myšáčka Bertíka.
Pre čitateľov od 7 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; rozprávky o zvieratách; dobrodružné príbehy; próza; ruská literatúra - texty; pre čitateľov od 7 rokov; Smetana, Zdeněk (bol český animátor, scenárista a výtvarník. Pracoval v štúdiu Bratři v triku a neskôr bol režisérom v Krátkom filme Praha. * 26.07.1925 Praha, Česko - 25.02.2016 Praha, Česko); Turek, Petr (český prekladateľ a editor. * 05.01.1963 Praha, Česko -)