Prázdna rakva 1: Závisť (Envy) - Olsen, Gregg: 1959-; Hrebíček, Róbert; Kališková, Anna; Wursterová, Alica: 1949- (Bratislava Fortuna Libri, 2012)
Román o prázdné rakvi - Vražda je tak ošklivé slovo. Autor sa nechal inšpirovať pravdivým príbehom internetové šikanovania a Závisť je prvým dielom odvážne, otvorené a hrôzostrašné série, ktorá vás privedie až na hranu medzi životom a smrťou.
Noc, kedy Katelyn zomrela, sa stalo čosi, čo všetko zmenilo. Zlo má najrôznejšie príchute. Niekedy je horké, inokedy zradné sladké. Katelyn zistila deň svojej smrti. V jeden okamih bola deprimovaným teenagerom a zároveň stratila život. A potom ... ležala na stole z nerezovej ocele, oči sklenené, telo studené, a bola naozaj, ale naozaj mŕtva.
Ako sa to stalo? Bola to samovražda, alebo vražda? A kto za to nesie vinu?
Dvojčatá Hayley a Taylor Ryanovi zakopnú o dôkaz, ktorý je oveľa viac znepokojujúce než si vôbec dokázali predstaviť ... a preliata krv je privedie na stopu tajomstvo z dávnej minulosti, o ktorej by radšej ani nič nevedeli.
Doslov: Pravda vo fikcii. Poďakovanie. Biografické údaje o autorovi.
Série: Prázdna rakva 1: Závisť. Prázdna rakva 2: Zrada.
Keywords: Olsen, Gregg (americký spisovateľ. * 05.03.1959 Seattle, Washington, USA -); romány autorské; detektívne romány; kriminálne romány; thrillery; internetové šikanovanie; šikanovanie internetové; romány pre mládež; próza; americká literatúra - texty; pre čitateľov od 15 rokov; Wursterová, Alica (slovenská prekladateľka z francúzštiny. * 1949 Slovensko -)