Bertov denník : (Berts dagbok) - Jacobsson, Anders 1963-; Olsson, Sören 1964- (Belimex, 2007)
11-ročný chlapec Bert Ljung sa rozhodol, že si bude napriek tomu, že to chalani bežne nerobia, písať denník. Chodí do piatej triedy a zaznamenáva si všetky udalosti prežité so spolužiakmi, ale aj spolužiačkami, kamarátmi či rodinou. Denník je samozrejme tajný a píše v ňom o veciach, ktoré by neprezradil nikomu na svete ľ o pokusoch a šibalstvách, ktoré stvára so svojim najlepším kamarátom Akem, o zážitkoch zo školy či narodeninovej oslavy, ale aj o svojich veľkých, väčších a najväčších láskach. Jeho jedinečný vtipný rozprávačský štýl je zárukou toho, že sa Bertovi rovesníci môžu tešiť na pútavé čítanie plné neopakovateľných zážitkov a zábavy.