Krása krivej ihly: Spoznaj región Podpoľanie - Babicová, Renata: 1962-; Ostrihoňová, Anna: 1954-; archív Podpolianskeho múzea v Detve; archív Múzeum Slovenského národného povstania (Kultúrne centrum A. Sládkoviča - Podpolianske múzeum, 2017)
Prezentačný materiál ponúka výber opleciek vo fotografiách cielene skôr dokumentačného charakteru tak, aby vynikla krása výšivky krivou ihlou v kombinácii s inými typmi výzdoby. Za všeobecný názov rukávce uvádzame regionálny/lokálny názov oplecko.