Nádej a pád - McYntire, Brandon: 1978-; Mateja, Branko (Branko Mateja, 2017)
Román napísaný autorom, ktorý vystupuje pod pseudonymom Brandon McYntire sa opiera o skutočné udalosti postavy menom Rony. Autor pochádza z východného Slovenska z mesta Michalovce.