Mníška : (La Religieuse) - Diderot, Denis: 1713-1784 1713-1784 (Členská knižnica Pravda, 1987)
Autor opísal dojímavý príbeh krásnej Zuzany, ktorú rodičia v záujme rodinného pokoja obetovali za morálny poklesok matky a donútili odísť do kláštora. Kláštory sú podľa neho hrobky, kam zatvárajú mladé dievčatá za živa. Diderot v tomto diele kriticky poukazuje na cirkevné ustanovizne a život v nich....