Zabime vlka : (Para matar al lobo) - Travieso, Julio: 1940- (Prameň, 1973)
Hlavnými postavami príbehu odohrávajúceho sa v čase najväčšieho útlaku, keď po všetkých kútoch krajiny zavýjali svorky vlkov v policajných uniformách, ŠÚ revolučný havanský študenti, ktorý pripravujú pôdu pro Víťazný pochod Fidela Castra a jeho "barbudos".