Keď sa trochu oteplilo - Tokarevova, Viktorija Samojlovna: 1937- (Nová sovietska tvorba, 1979)
Poviedky sovietskej autorky, pri ktorých sa čitateľ zabaví, zasmeje, ale aj zamyslí nád vážnymi vecami, napríklad - čo je vlastne človek v každodennom zhone a aký zmysel chce dať svojej existencii...