Rozprávky a bájky : (Skazki) - Tolstoj, Lev Nikolajevič: 1828-1910 (Zlatý kľúčik, 1975)
Lev Nikolajevič Tolstoj: Dielo klasika ruskej literatury je naplnené ľudskou múdrosťou. Spisovateľ v zvieracích príbehoch, bájkach i rozprávkach zábavne, veselo a žartovne nastavuje nám, ľuďom, krivé zrkadlo: odhaľuje ľudskú hlúposť, chamtivosť, klamstvo, lenivosť, ale i priateľstvo, vernosť a lásku. Preto deti majú tak rady. Niekedy taká rozprávočka má len dva riadky, napríklad o žabe a myši, a je o čom rozmýšľať...