Svetlá - Čechov, Anton Pavlovič: 1860-1904; Bosáková, Viera; Krišková, Elena: 1927-; Lehutová, Dana: 1935-2007; Takáčová, Magda: 1924-; Meisner, Jan: 1939-; Lehutová, Dana: 1935-2007 (Bratislava Tatran, 1972)
Svetlá boli prvýkrát uverejnené v časopise Severnyj vestnikv roku 1888.V tejto zbierke je dvadsaťštyri krátkych poviedok.
Obsah: Tatuško. Repka. Víťazov triumf. Švédska zápalka. Kniha sťažností. Chameleón. Chamraď. Jáger. Kaprál Prišibejev. Clivota. Neúspech. Objav. Príbeh bez konca. Dámy. Rara avis. Nešťastie. Na súde. Vaňka. Nepriatelia. Polinka. Dráma. Pomstiteľ. Baby. Súboj.
Potrebujete vedieť môj životopis? Tu je. Prehľad života a diela A.P. Čechova.
Keywords: poviedky autorské; poviedky ruské; Čechov, Anton Pavlovič (bol ruský lekár, spisovateľ a dramatik. * 29.01.1860 Taganrog, Rusko - 15.07.1904 Badenweiler, Nemecko); Krišková, Elena (slovenská prekladateľka. * 14.01.1927 Slovensko -); Lehutová, Dana, rodená Rapantová Daniela (slovenská prekladateľka, redaktorka. * 06.05.1935 Bratislava, Slovensko - 05.10.2007 Bratislava, Slovensko); Takáčová, Magda (slovenská prekladateľka. * 29.04.1924 Baďan, Slovensko -); Meisner, Jan (slovenský výrvarník, ilustrátor, gragik, dizajnér, vysokoškolský pedagóg. * 29.12.1939 Bratislava, Slovensko -)