Dinotopia: Krajina mimo času : (Dinotopia: A Land Apart from Time) - Surney, James: 1958- (Príroda, 1994)
Bádateľ Arthur Denison a jeho syn Will stroskotali na neznámom ostrove, kde nadšene objavujú civilizáciu ľudí a dinosaurov žijúcich spolu v mieri po celé storočia. Kniha ponúka 160 strán plných ilustrácií a pútavého príbehu, ktorý čitateľa úplne pohltí. Bola ocenená cenou Hugo a World Fantasy Award a patrí medzi bestsellery denníka New York Times.