Čisté radosti mého života - Šmíd, Jan: 1921-2002 (Hu-sa, 1980)
Neuveriteľná dobrodružstvo obchodného cestujúceho Nata Jessel, ktorý nachádza čistej radosti svojho života pri putovaní po vidieckych osadách Arizony a Utahu v spoločnosti levice Eileen. Keď na ňu, potom čo utiekla z cirkusu, narazil pri horskom potoku, snažil sa jej najprv utiecť, keď si ale všimol jej vychudnutosti a opustenosti, nenechal ju samotnú a ona sa mu za to mnohokrát odvďačila.