Deštivá noc: Na rohu Dvaadevadesáté - Šmíd, Jan: 1921-2002 (Máj, 1990)
Daždivá noc - je psychologický príbeh s kriminálnymi prvkami opisujúca osobné dráma staršieho Rieka, ktorý po strate zamestnania zastrelí svojho šéfa. Bez nádeje na ďalšiu existenciu je rozhodnutý vraždu priznať a spáchať samovraždu. Súhra okolností mu zabráni svoj úmysel uskutočniť a pátranie sa rozbieha iným smerom. Je zistená...