Strašidla a krásné panny - Šmíd, Zdeněk: 1937-2011 (Západočeské nakladatelství, 1983)
Humorné parafráza na staré ľudové povesti, kalendárové historky a anekdoty z Karlovarska nepochybne patrí k zlatému fondu tvorby spisovateľa Zdeňka Šmída.Čitatelia sa opäť môžu tešiť na dielo, ktoré rozhodne nechýba zmysel pre jemný humor, láskavú iróniu a ľahkou nadsázku.