Keď slzy liečia - Dedinská, Eva: 1980- (Ikar, 2015)
Pavla a Dalibor majú za sebou sedemnásť rokov šťastného manželstva a vychovávajú štyri deti. Dalibor vyučuje na obchodnej akadémii a Pavla si otvorila kníhkupectvo. Najstaršia dcéra Darina má už šestnásť, ale s vekom pribúdajú starosti ľ je nezvládnuteľná, ignoruje pravidlá a hnev obracia proti matke. Pavla, hoci sa veľmi usiluje, si nevie k dcére nájsť cestu. Všetko, čo povie alebo urobí, je zlé. Darina s ňou ustavične bojuje a zlosť si vybíja aj na mladších súrodencoch. Pavla je z toho nešťastná, má pocit, že ako matka zlyhala. Nič však nie je také zlé, aby nemohlo byť horšie, a Darina tragicky zomiera. Nešťastná Pavla sa s tým nevie vyrovnať a kedysi priam dokonalá rodina sa postupne rozpadá. Poradí si Pavla s nepriazňou osudu? Nájde v sebe dostatok sily, aby sa postarala o mladšie deti a prebudila v zatrpknutom manželovi dávne city?