Úvod do sociológie - Štefaňak, Ondrej (Pedagogická fakulta Katolíckej univerzity, 2009)
V knihe je kladený dôraz na historické okolnosti, ktoré viedli k vzniku sociológie a ktoré poznamenali celý jej charakter. Sociológia je chápanie ako produkt modernej spoločnosti, ich úspechov, ale tiež nebezpečných ohrození a závažných sociálnych problémov...