Úvod do sociológie - Štefaňak, Ondrej; Štefaňak, Ondrej; Tejbus, Marián (Ružomberok Pedagogická fakulta Katolíckej univerzity, 2009)
V knihe je kladený dôraz na historické okolnosti, ktoré viedli k vzniku sociológie a ktoré poznamenali celý jej charakter. Sociológia je chápanie ako produkt modernej spoločnosti, ich úspechov, ale tiež nebezpečných ohrození a závažných sociálnych problémov...
Z obsahu: Sociológia ako veda. Sociálna statika. Sociálna dinamika. Industralizácia, urbanizácia a globalizácia. Záver. Bibliografia.
Keywords: spoločenské vedy; sociológia; spoločnosť; učebné osnovy; učebnice vysokoškolské