Záhada tancujúceho diabla: Alfred Hitchcock a traja pátrači 27 : (The Three investigators in The Mystery of The Dancing Devil) - Arden, William: 1924-2005; Arthur, Robert: 1909-1969 (Traja pátrači, 1999)
V Rocky Beach miznú obyvateľom rôzne veci, ktoré si náhodne uložili do čiernych kufríkov. Traja pátrači tušia, že by v tom mohol mať prsty šťúply zlodej v čiernom plášti. Onedlho zmizne aj vzácna socha z čias Zlatej hordy, ktorú vlastnil v súkromnej zbierke istý ropný magnát. Situácia je o to vážnejšia, že unikátnu sošku Tancujúceho diabla žiada čínsky diplomat neodkladne vrátiť svojej krajine. Keď Traja pátrači získajú dôkazy, že všetky krádeže spolu súvisia, zúfalo sa snažia sošku nájsť. Ale tá si to zrejme neželá. Vždy, len čo sa k nej dostanú, zjaví sa pred nimi príšerná bytosť v oblaku dymu. S jačími rohmi na hlave, rozďavenou papuľou s ostrými tesákmi a ovisnutou vlčou kožou ich varuje - Všetci, ktorí znesvätia duchov, budú zatratení! Majte sa na pozore!