Nocou s bielymi koňmi : (Noštem s belite kone) - Vežinov, Pavel: 1914-1983 (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1978)
Román je prenikom do života starnúceho vedca - do jeho zaujímavej práce aj intímnej, citovej sféry...