Malé rodinné kroniky : (Malki semejni chroniki) - Vežinov, Pavel: 1914-1983 ("M" Knihy, 1982)
Román významného predstaviteľa bulharskej psychologickej prózy zavádza do prostredia umeleckej bohémy a na príbehu dvoch nevydarených manželstiev rozvíja problematiku moderného človeka 20. storočia a vypovedá o jeho vnútornom svete.