Do učiteľa sa netreba zaľúbiť : (Einen lehrer liebt man nicht) - Blobel, Brigitte: 1942- (Srdiečka, 1996)
Júlia má šestnásť a jediná v triede ešte nechodí s chlapcom. Tajne sa totiž zaľúbila do nového nemčinára, ktorý je od nej o desať rokov starší. Je nešťastná, lebo si myslí, že Štefan si ju nikdy nevšimne. No aj jemu sa páči romantická, hĺbavá dievčina...