Mezi rakví a Araratem: utopický román : (Zwischen Sarg und Ararat) - Steinberg, Werner: 1913-1992 (Třináct, 1984)
Zo Zeme bola vyslaná kozmická loď na dlhú púť skúmať a hľadať cudzie svety a život. Ako sa ale zmenia ľudia, ktorí odštartovali a niekoľko generácií žijú v uzavretom priestore kozmickej lode?