Na konci aleje - Stýblová, Valja: 1922- (Knihovna lidové četby, 1981)
V románe o problematike starých ľudí uplatnila autorka skúsenosť zo svojho lekárskeho povolania o mentalite starobe. Na postave bývalého berniho úradníka zobrazila radosti i strasti ľudí žijúcich v domovoch dôchodcov aj mimo nich a ukázala optimistickú sebarealizáciu človeka na najkrajnejšom úseku života.