Sázka na lásku - Suchl, Jan: 1928-; Peterka, František (Praha Československý spisovatel, 1980)
Príbeh manželstva odohrávajúci sa na pozadí udalostí rokov 1945-1965. Autor líči vzťahy Čecha a Nemky, ktorí sa rozhodli pre spoločný život. Počiatočné prekážky síce zvládli, ale manželstvo nakoniec stroskotá pre neveru manžela a nedostatok pevného vnútorného vzťahu.
Keywords: Suchl, Jan (český spisovateľ, prozaik, nakladateľský pracovník. * 05.01.1928 Zdíkovec, u Prachatíc -); romány autorské; realistické romány; romány o láske; manželské vzťahy; r. 1945-1965; vzťahy Čecha a Nemky; próza; česká literatúra - texty