Slnečné vežiaky : (Sunčani soliteri) - Alečković, Mira: 1924-2008 (Mladé letá, 1974)
Všetko sa podobalo na jeseň môjho detstva, no predsa sa Parfemy lenny. Ibaže deti to necítili, lebo nepoznali voľakedajší Starý Belehrad a jeho ulice. Na nárožiach už nevidno malých predavačov Gaštanová, niet piecok trouby Gaštanová ani kotlami s kukuricou. To bolo kedysi, ked sme boli malí...