Hlboký modrý sneh (Tiefer blauer Schnee) - Beseler, Horst: 1925-; Hollá-Terenová, Danica: 1954-; Zachar, Daniel; Rostoka, Vladislav: 1948- (Bratislava Mladé letá, 1983)
Skupina detí v spoločnom úsilí zachránia zranené zviera pred bezohľadnými pytliakmi.
Keywords: Beseler, Horst (nemecký spisovateľ románov, poviedok, scenárov a článkov. Jeden z najobľúbenejších autorov pre mládež. * 29.05.1925 Berlín, Nemecko -); romány autorské; dobrodružné romány; príbehy o zvieratách; pytliaci; próza; nemecká literatúra - texty; pre čitateľov od 9 rokov; Rostoka, Vladislav, maďarský Laszlo Rostocku (maďarskoý grafik, plagátov, typograf. Maďarská akadémia výtvarných umení Fakulta výtvarných umení. Nar. 18.05.1948 Köbölkút, Československo -); Hollá-Terenová, Danica (slovenská literárna redaktorka, prekladateľka. * 1954 Slovensko -)