Tábor v lese - Běhounek, František: 1898-1973 (Státní nakladatelství dětské knihy, 1960)
Pionieri zbierajúci v lese lykožrúta sa zoznámi s archeologickou expedíciou, s ktorou prežijú napínavé dobrodružstvá.