Slnovrat - Hagara, Ladislav: 1944- (Nová próza, 1987)
Román sa odohráva v prostredí biochemického výskumného ústavu. Približuje zdroje, prejavy a prekážky ľudskej tvorivosti, ale aj snahu priživiť sa na práci iných.