Šťastie - Papp, Ján: 1929-1998 (Nová próza, 1979)
V súbore poviedok sa slovenský autor zamýšľa nad otázkou šťastia v ľudskom živote, pričom zdôrazňuje najmä jej subjektívnu zložku a časovú podmienenosť. Citlivo a s úctou kreslí postavy starých ľudí, múdrych, skúsených a tolerantných. A tento moment je príznačný pre celú jeho tvorbu.