Pád nebes: Převratné úspěchy si žádají velké oběti ľ příběh dobytí Matterhornu : (Absturz des Himmels) - Messner, Reinhold: 1944- (Jota, 2016)
Matterhorn je jedným z najkrajších vrcholov Álp. Známa skalná veža Matterhornu sa týči nad malebným švajčiarskym mestečkom Zermatt a talianskym mestom Breuil-Cervinia vo Val Tournanche.