Cisárovná : (Jevpraksija) - Zahrebeľnyj, Pavlo: 1924-2009 (Eva, 1982)
Historický román z Kyjevskej Rusi. Cisárovná je román o osude človeka. Pretože osud človeka najvyráznejšie vidieť na príklade ženy, tento román je o žene, o tragédii opustenia rodnej zeme, o tragédii straty lásky...