Čas a miesto : (Vremja aj mesto) - Trifonov, Jurij Valentinovič: 1925-1981 (Nová sovietska tvorba, 1984)
Román o neúspešnom spisovateľovi, ktorý píše neúspešný román o neúspešnom spisovateľovi, na ktorého ceste za úspechom nie sú v hre vždy len talent a poctivosť. Autor dopísal knihu krátko pred svojou smrťou.