Dom na nábreží : (Dom na naberežnoj) - Trifonov, Jurij Valentinovič: 1925-1981 (Máj, 1983)
Román ukazuje vo veľmi dramatickom dejovom oblúku nevyhnutnosť mravnej celistvosti človeka, cez hlboký psychologický ponor do každodenných starostí hrdinov, skúma korene takého nebezpečného javu spoločnosti, akými sú prejavy malomeštiactva...