Starý muž (Starik) - Trifonov, Jurij Valentinovič: 1925-1981; Šanda, Jaroslav: 1923-2008; Novotný, Vladimír: 1946-; Ziegler, Zdeněk: 1932- (Svoboda Praha, 1983)
Spomienky starého muža na príbeh červeného kozáckého veliteľa Migulina a jeho domnelú zradu.
Doslov (Vladimír Novotný).
Keywords: Trifonov, Jurij Valentinovič (bol ruský spisovateľ. * 28.08.1925 Moskva, Rusko - 28.03.1981 Moskva, Rusko); Šanda, Jaroslav (bol český knihovník, nakladateľský redaktor, prekladateľ z ruštiny a nemčiny. Zameriaval sa na porevolučnej ruskú prózu, jeho prekladateľská bibliografia zahŕňa viac ako 100 titulov, prevažne ruskej umeleckej prózy 20. storočia. * 10.04.1923 Kutná Hora, Česko - 2008 Česko); Novotný, Vladimír (český literárny historik, kritik, editor, publicista, prekladateľ z ruštiny a pedagóg. * 19.08.1946 Praha, Česko -); Ziegler, Zdeněk (český grafický dizajnér, typograf, rektor Vysokej školy. Venuje sa aj známkovej tvorbe. * 27.10.1932 Praha, Česko -); romány autorské; spoločenské romány; psychologické romány; starý muž; kozáci ruskí; próza; ruská literatúra - texty