Až přijdou plískanice - Zapletal, Zdeněk: 1951- (Alfa, 1980)
Námetom románovej prvotiny sú mladomanželskej a prvorodičovské starosti len striedmo tu a tam obohatené spomienkami na to, čo bolo pred nimi. Ťažisko prózy je v prvom rade v prítomnom čase, v hľadaní cesty zo stereotypu, ktorý všedné dni hrdinom ponúkajú...