Až přijdou plískanice - Zapletal, Zdeněk: 1951-; Walterová, Jitka: 1947-; Vaněk, Rostislav: 1945- (Mladá fronta Praha, 1980)
Námetom románovej prvotiny sú mladomanželskej a prvorodičovské starosti len striedmo tu a tam obohatené spomienkami na to, čo bolo pred nimi. Ťažisko prózy je v prvom rade v prítomnom čase, v hľadaní cesty zo stereotypu, ktorý všedné dni hrdinom ponúkajú...
Keywords: Zapletal, Zdeněk (český spisovateľ a scenárista. * 03.09.1951 v Kyjove, Česko -); romány autorské; realistické romány; rodinné prostredie; mladomanželia; prvorodičovské starosti; deti a rodina; Walterová, Jitka (česká výtvarníčka animovaných filmov. * 12.09.1947 Praha, Česko -); Vaněk, Rostislav (český profesor, akademický maliar, grafický dizajnér, typograf. * 31.10.1945 Praha, Česko -); próza; česká literatúra - texty