A nikto ho nechtěl: Příběh jedné adopce - Westhal, Jutta: 1930- (Vyšehrad, 1985)
Jutta veľmi túžila po dieťati, ale lekári jej povedali, že nemôže otehotnieť. Napriek tomu sa jej to podarilo, ale kvôli chybnej diagnóze o dieťa prišla. So svojím manželom sa dohodli, že si dieťa adoptujú. Mali na mysli tak maximálne dvojročné, ale keď prišli do detského domova a postavili pred nich päťročného Míšu, ihneď ich učaroval.