V aréně se lvy (Facing the Lions) - Wicker, Tom: 1926-2011; Jindra, Miroslav: 1929-; Fulín, Miloslav: 1928-; Veverka, Jaroslav: 1926- (Svoboda Praha, 1981)
Osud románového hrdinu, ambiciózneho senátora a prezidentského kandidáta Hunta Andersona, je vykreslený z roviny zamyslenie nad vonkajšími i vnútornými pohnútkami, ktoré vytvárajú cestu k politickej kariére, na konci ktorej sa majú roztvoriť dvere Bieleho domu...
Keywords: Wicker, Tom (bol novinár, spisovateľ. Bol najlepšie známy ako politický reportér a publicista pre The New York Times. * 18.06.1926 Hamlet, Severná Karolína, USA - 25.11.2011 Rochester, Vermont, USA); romány autorské; spoločenské romány; politické romány; romány politické; americký verejný život; próza; americká literatúra - texty; Jindra, Miroslav (český prekladateľ z angličtiny, profesor lingvistiky, fonetiky a filozofie. Spolupracoval na niekoľkých učebniciach angličtiny. * 05.08.1929 Praha, Česko -); Fulín, Miloslav (český typograf a knižný grafik, výtvarný redaktor edícií vydavateľstva Mladá fronta (Kvapka, Cesty, Dobrý vietor), Orbis, Svoboda, úpravy časopisov Svetová literatúra, Knižní kultúra, Im Herzen Europas uplatňujúcich ikonické hodnoty písma. * 15.02.1928 v Prahe, Česko -); Veverka, Jaroslav (český výtvarník, ilustrátor, plagátová tvorba, autor výstavních expozic. * 02.09.1926 Česká Skalica, Česko -)