Rimske jaro paní Stoneové : (The Roman Spring of Mrs. Stone) - Williams, Tennessee: 1911-1983 (Svetová četba, 1966)
V prostredí poživačného Ríma rozvíja príbeh starnúcej ženy, vdovy po americkom milionári a niekdajší herečky, ktorá hnaná sexom a túžbou presvedčiť sa, že doteraz vzdoruje prichádzajúcej starobe, sa stane trápnu obeťou rímskeho gigola. Obálka tejto knihy je spracovaná podľa predlohy Františka Muziky.