Smyčcový kvartet : (The String Quartet) - Woolf, Virginia: 1882-1941 (Odeon, 1982)
Průřez povídkovou tvorbou autorky, která patří k moderním klasikům světové prózy. Některé povídky jsou impresionistické studie a miniatury, jiné jsou záznamem "emocí v klidu vzpomínaných". Poslední skupinu tvoří povídky, které svou stavbou i dramatickým napětím připomínají ruské realisty, zváště Čechova.