Dva týždne v cudzom meste : (Two Weeks in Another Town) - Shaw, Irwin: 1913-1984 (Štafeta, 1967)
Tento román sa odohráva v napätom, vzrušujúcom prostredí medzinárodného sveta filmu. Peniaze, úspechy, moc, rivalita. Ústrednou postavou je Jack Andrus, predtým slávny filmový herec, v posledných rokoch, pre zranenie z druhej svetovej vojny, ktoré mu znemožnilo ďalšiu hereckú kariéru - radový zamestnanec NATO v Paríži. Jedného dňa ho nečakane pozve dávny priateľ a požiada ho, aby mu prišiel pomôcť dokončiť film, ktorý nakrúca v Ríme...