Proměny lásky a slávy : (La métamorphose de Pierre Bajut) - Scheinert, David: 1916-1996 (Knihy srdce, 1976)
Oddaná, milující Eugénie Bajutová vytváří pomocí svého bohatství ze svého zemřelého manžela idol, modlu, jíž se pod vlivem zkorumpované propagandy a reklamy klaní celý národ.