Jak mě služka vychovala : (Erziehung durch) - Schnell, Robert Wolfgang: 1916-1986 (Úsvit, 1977)
Príbeh o slúžke Anne a jej zverenci, Stonava synku vysokého bankového úradníka. Dramatické udalosti sa striedajú so scénami z intímneho života chlapcových rodičov a príbuzných, i zo života Annina, jej zavretého ženícha Carlosa a jej odmietaných nápadníkov.